2022 ENGELLI LIMITININ ARTIRILMASI İÇIN KANUN TEKLIFI VERILDI?

TBMM’de verilen kanun teklifiyle birlikte engelli vatandaşların sıfır araba alımı için öngörülen engelli araç limitiyle ilgili bir artışa gidilebilir. Özellikle otomobil piyasasında son 6 ayda görülen inanılmaz yükselişle birlikte 450.500 TL olan limitle alınabilecek araç sayısı neredeyse 10 tanenin altına indi. Fiat Egea, Renault Clio, Dacia Sandero gibi modeller dışında neredeyse engelli aracı olarak alınabilecek araç kalmadı. Bu kapsamda 2022 engelli araç limiti TBMM komisyonu tarafından incelenerek değerlendirmeye alınmıştır. İşte, detaylar…

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur tarafından yapılan başvurunun detayları şöyle:

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi:

“Teklif ile engelli istihdamının artırılması ve engellilerin özel tüketim vergisinden müstesna olarak araç alabilmelerinde belirlenen üst sınırın kaldırılması amaçlanmaktadır.”

Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi:

“Teklif ile fiyat sınırlandırılmasının artırılması ile engelli bireylerin otomobil almalarının ve böylece tedavi, eğitim ve diğer ihtiyaçların karşılanmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

2022 engelli araç limitinin artırılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Özellikle ilk beş ayda oluşan enflasyon farkına paralel olarak yeniden değerlendirme oranına göre % 33,63 oranında bir güncelleme yapılması gerektiği bildirildi. Eğer komisyonda buna uygun bir çalışma gerçekleşirse 2022 engelli araç limiti 602.000 TL olarak uygulanacaktır. ÖTV muafiyetiyle alınabilecek en üst engelli araç limiti 2022 yılında 602.000 TL olarak kullanılabilecektir. Bu kapsamda birçok engelli vatandaşımız bu limitlerin bir an evvel çıkarılmasını beklemektedir.

2022 engelli araç limiti 602.000 TL olursa birçok SUV segmentinde yer alan önemli araçla birlikte 2022 Golf gibi araçlar da bu kapsamda satın alınabilecektir. Bu kapsamda 2022 engelli araç limiti ile ilgili kanun teklifi meclisten geçerse 2022 Eylül ayından itibaren kullanılabilecektir.

Bu ilana benzer arama terimleri: