2022 MODEL RENAULT CLIO FIYATLARI VE ÖZELLIKLERI

2022 Yeni Clio’da Tasarım Anlayışı

2020 ve 2021 yıllarında 50 bin adet civarında bir satış âdetine ulaşan ve Segmentinin en çok tercih edilen modeli olan 2022 Clio binek araç modelini sizler için tüm yönleriyle araştırdık. Özellikle fiyat aralığı ve sunulan teknolojik detaylarla ilgi görmeye devam eden bu araç yılın en çok tercih edilecek binek araçlarından biri olmaya da devam etmektedir.

Dinamik hatlara sahip olan ve dikkat çeken detaylarla göz alıcı bir tasarım anlayışını 2022’de de devam ettiren bu araçta Full LED farlar ve C şeklindeki Renault imzalı gündüz farları ile birlikte krom detaylar araca son derece şık bir görünüm vermiştir.

 

2022 Clio’da Güvenli Sürüş Keyfi Yaşatan Teknolojik Destekler

İnovatif teknolojileri üzerinde barındıran modellerden biri olarak piyasada satışa sunulan bu araçta sürüş keyfinizi artıracak birçok önemli özellik yer almaktadır. Opsiyonel olarak kullanabileceğiniz bu donanımlar araç sürüş keyfinizi zirveye taşıyacak önemli özelliklerdir. İşte, detaylar…

360 Derece Kamera Sistemi

Son derece önemli donanımlara sahip olan Clio 2022 modelinde geniş açılı 4 kamera özelliğiyle aracın çevresinin kuşbakışı görünüm vasıtasıyla 360 derecelik görüntüsünü ekrana yansıtmaktadır. Güvenlik açısından daha rahat bir manevra kabiliyeti sunan bu özellikle daha güvenli bir sürüş keyfi yaşayacaksınız.

Hız Ayarlama ve Sınırlama Sistemi

Clio modelinde hız ayarlama ve sınırlama özelliği son derece kullanışlı bir şekilde sunulmaktadır. Aracın maksimum hızını ayarlayarak sabitleyebilir ya da belli bir hız limitinde gaza basmadan gidebilirsiniz. Direksiyon üzerinde yer alan tuşlar sayesinde hız artırabilir ya da düşürebilirsiniz. Son derece keyifli bir sürüş sağlayan bu özellikle yolculuklarınız daha rahat geçecektir.

Renault Pure Vision Full LED Farlar

Bu özellik tüm Clio 2022 modellerinde standart bir donanım olarak sunulmaktadır. Otomatik far özelliğine sahip olan bu LED farlar hava kararmaya başlayınca otomatik olarak devreye girer. Görüş kalitesini üst düzeye çıkaran bu donanım sayesinde daha uzun ömürlü bir kullanım sunar.

Şerit Takip Sistemi

Bazen sinyal vermeden yaptığımız şerit değiştirmeler başımıza telafi edilemeyecek kazalar açabilir. Yeni Clio modelinde sinyal vermeden aniden şerit değiştirmek istediğinizde bu sistem sürücü ekranında görünerek ve sesli olarak devreye girerek sizi uyarmaktadır.

Otomatik Uzun ve Kısa Farlar

Özellikle gece yolculuklarında işinizi kolaylaştıracak en önemli donanımlardan biri olarak kullanacağınız bu far sistemi otomatik olarak devreye girmektedir. Çevre koşullarına göre otomatik olarak uzun far sistemine geçen bu sistemde karşıdan gelen bir araç olduğunda kendiliğinden kısa fara geçer ve karşıdan gelen araç sizi geçtiğinde otomatik olarak tekrar uzun fara geçer.

Trafik İşaretlerini Tanıma Sistemi

Bu araçta yer alan bir ön kamera bulunmaktadır. Bu kamera vasıtasıyla araç trafik işaretlerini hemen tanımakta olup anında bildirimi sürücü ekranına göndererek hız limitleri konusunda sizi uyarır. Son derece kolay bir kullanıma sahip olan bu özellikle trafikte olan biteni rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Eller Serbest Park Destek Asistanı

360 derecelik görüş kamerası gibi bir özelliğe sahip olan bu araçta hayatınızı kolaylaştıracak bir donanım daha bulunmaktadır. Özellikle park etme sorunu yaşayanların hayatlarını kolaylaştıracak bu özellik sayesinde araç otomatik olarak boşluğu kendisi ölçer ve yapılacak manevrayı tanımlayarak park etme sorununuzu kendiliğinden ortadan kaldırmaktadır.

Aktif Acil Fren Destek Sistemi

Güvenlik açısından Renault her geçen gün daha akılcı teknolojiler oluşturmaya devam etmektedir. Özellikle aktif acil fren destek sistemi sayesinde risk oluşturan her durumda bu sistem sizi uyarmakta hatta daha acil durumlarda otomatik olarak devreye girerek frenleme yapmanızı sağlamaktadır.

2022 Renault Clio’da Renk Seçenekleri

Clio 2022 modeli hangi renklerle piyasaya çıkacağıyla ilgili heyecan nihayet neticelendi. Araç 8 farklı renk seçeneğine sahiptir. Özellikle önceki yıllarda en çok ilgi gören “Alev Kırmızı” renk seçeneği yeni yılda da kullanılmaya devam ediliyor. Diğer renklere bakarsak araçta beyaz, platin gri, titanyum gri, demir mavi, yıldız siyah, boğaz mavisi ve mercan turuncu renkleri bulunmaktadır.

2022 Renault Clio Donanım Paketleri

Clio Joy 2022 Donanımları

  • 15 inç çelik jant kapağı

  • Full LED ön farlar, LED gündüz farları, LED arka lambalar

  • Yokuş kalkış destek sistemi

  • Elektrikli ısıtmalı yan aynalar

  • 4.2 inç TFT sürücü ekranı

  • Bluetooth ve USB bağlantı noktası

  • Direksiyondan kumandalı müzik sistemi

Clio Touch 2022 Donanımları (Joy+)

  • 16 inç Flex Wheel jant kapağı

  • Arka park sensörü

  • Elektrikli tek dokunuşlu ön ve arka camlar

  • 7 inç renkli dokunmatik multimedya sistemi

Clio Icon 2022 Donanımları (Touch+)

  • 16 inç elmas kesim gri jant

  • Karartılmış arka camlar

  • Farklı sürüş modu özelliği

  • Elektrom dikiz aynası

  • Eller serbest Renault kart sistemi

  • 7 inç kişiselleştirilebilen TFT sürücü ekranı

  • Otomatik klima sistemi

  • Elektrikli park freni

2022 Renault Clio R.S. Line Paketi (Icon+)

  • 17 inç elmas kesim çelik jant

  • Gri boyalı Formula 1 tipi ön tampon

  • R.S. logo ve amblemler

  • Spor alüminyum pedallar

  • Sportif görünümlü siyah tavan

Icon Paketi İçin Opsiyonel Donanımlar

  • Kablosuz şarj ünitesi

  • 17 inç elmas kesim alüminyum alaşım gri jant

  • Görüntülü park destek sistemi

  • Navigasyon paketi (Multimedya, geri görüş kamerası, ön park sensörü)

  • Eller serbest park destek sistemi

  • Şerit takip sistemi, güvenli mesafe uyarısı, otomatik kısa/uzun far asistanı

 

2022 Renault Clio Fiyatları

  • Clio 2022 Otomatik Vites Icon 1.0 TCe X-Tronic 90 beygir: 516.900 TL

  • Clio 2022 Otomatik Vites Touch 1.0 TCe X-Tronic 90 beygir: 487.900 TL

  • Clio 2022 Manuel Touch 1.0 TCe ECO LPG’li 100 beygir: 477.900 TL

  • Clio 2022 Otomatik Vites Joy 1.0 TCe X-Tronic 90 beygir: 460.900 TL

  • Clio 2022 Manuel Joy 1.0 TCe ECO LPG’li 100 beygir: 453.000 TL

  • Clio 2022 Manuel Touch 1.0 TCe 90 beygir: 451.000 TL

  • Clio 2022 Manuel Joy 1.0 Sce 65 beygir: 377.000 TL

 

2022 Renault Clio Paket Sıralaması

Joy Paket Opsiyon Fiyatları

Metalik renk farkı: 1.500 TL

Ön sis far özelliği: 750 TL

Touch Paket Opsiyon Fiyatları

Özel renk seçeneği: 1.750 TL

Metalik renk farkı: 1.500 TL

Park asistan paketi: 2.500 TL

Ön sis far özelliği: 750 TL

Icon Paket Opsiyon Fiyatları

Turuncu ve kırmızı kişiselleştirme paketi: 1750 TL

Eller Serbest Park Destek Paketi: 10.750 TL

Görüntülü Park Destek Paketi: 2.750 TL

Navigasyon Paketi: 7.250 TL

 

2022 Clio’da Dizel Motor Var Mı?

Araç 2022 yılında Türkiye’de sadece benzinli olarak satışa sunulmaktadır. Aracın dizel motor özelliği bulunmamaktadır. Araçta 1.0 motor özellikli benzinli bir motor donanımı bulunmaktadır. Yakıt tüketimi açısından dizel motorlarla yarışabilecek özelliğe sahip olan bu benzinli modeller de son derece iyi performans sergilemektedir.

 

Renault Clio 2022 Kaç Beygir Motora Sahiptir?

Clio 2022 modelinde üç farklı beygir gücüne sahip motorlar bulunmaktadır. Benzinli motor olarak satışa sunulan bu motorlar; 65 beygir atmosferik motor, 90 beygir turbo benzinli motor ve 100 beygirlik turbo ECO motor olmak üzere üç farklı beygir gücüne sahip motorları barındırmaktadır.

 

2022 Clio Modelinin En Full Paketi Hangisidir?

5 nesil yeni Clio modelinde üç farklı paket bulunmaktadır. Aracın en üst paketi Icon paketidir. Bu pakete ek olarak yapılacak opsiyonel eklentiler ve tasarım özelliklerinde yapılacak değişikliklerle araç farklı bir donanıma ulaşmaktadır. Yani opsiyonel özellik eklemezseniz aracın en full paketi Icon paketidir. Ekleme yaparsanız da Clio R.S Line modeli aracın en üst donanım paketidir.

 

2022 Clio Modelinde Otomatik Vites Var Mı?

Clio 2022 modelinin tüm donanım paketlerinde otomatik vites seçeneği bulunmaktadır. 1.0 TCe X-Tronic 90 beygirlik motorlarda yer alan sürekli değişken otomatik vites özelliği sayesinde vites geçişlerini hissetmeyeceksiniz. Çevir ve git, sloganıyla karşımıza çıkan bu özellikle Clio otomatik vites araçları çok beğeneceksiniz. Turbo benzinli olarak son derece iyi sayılabilecek bir performans özelliğine de sahip olan bu araç, otomatik vitesli kullanımlarda son derece iyi performans sergilemektedir.

 

Yeni Clio 2022 Modeli Ne Kadar Yakıyor?

Clio 2022 modelinin yakıt tüketimini inceleyecek olursak benzinli ve LPG’li olarak ayrı bir şekilde değerlendirmek gerekir.

Benzinli modellerdeki yakıt tüketimine bakacak olursak 100 km’de şehir içinde 6,3 litre, şehir dışında 4,1 litre ve ortalama olarak da 5,2 litre yakıt tüketimine sahiptir. LPG’li ECO modellerde ise LPG tüketim oranı şöyledir:

Şehir içi: LPG: 8,4 – 8,5 litre

Şehir dışı: LPG: 5,7 – 5,8 litre

Ortalama 100 km’de: LPG: 6,7 – 6,8 litre

 

2022 Model Renault Clio 1.0 Sce 65 bg Motor Yorumu

Aracın en boş paketi olan Joy modelinde yer alan bir motordur. 999 silindir hacmine sahip olan bu motorda 3 silindir ve 12 subap bulunmaktadır. 65 beygir ve 95 tork özelliğine sahip olan bu motor özelliği 5 ileri manuel şanzıman ile satışa sunulmaktadır. Motor performansı son derece kötüdür. Eğer performans istiyorsanız bu motoru kesinlikle almayın. Sadece bir pakette satışa sunulan bu motor çekiş gücü açısından son derece başarısızdır.

 

2022 Model Renault Clio 1.0 TCe 90 bg Motor Yorumu

2022 Clio modelinde 90 beygirlik iki farklı şanzıman özelliğine sahip motor bulunmaktadır. 6 ileri manuel şanzımanlı 90 beygirlik motorlarda 160 tork bulunurken otomatik vitesli 90 beygirlik motorlarda ise 142 tork bulunmaktadır. Her iki motor da turbo özelliğine sahiptir. Performans açısından iyi denilebilecek bir motordur. Yakıt tasarrufu ve manuel otomatik vites seçenekleriyle alınabilecek motorlardan biridir. Saatte ulaştığı hız 180 km iken 12,2 saniyede de 100 km hıza ulaşabilmektedir. 

 

2022 Model Renault Clio 1.0 TCe ECO 100 bg Motor Yorumu

Fabrika çıkışlı LPG sistemine sahip bir motordur. Aracın ekonomik yakıt tüketimi yansıtması açısından piyasaya sürdüğü bir motordur. Turbo benzinli olarak satışa sunulan ve 10 beygirlik bir motor özelliğine sahip olan bu motor özelliği LPG sistemine de son derece uyumludur. 

Hem performans hem de yakıt tüketimi açısından gönül rahatlığıyla alabileceğiniz Clio modelidir. Bu motorda 100 beygir ve 170 tork özelliği bulunmaktadır. 6 ileri manuel şanzımanla satışa sunulan bir motordur. Araç benzinli olarak kullanılırsa beygir sayısı 90’a düşmektedir. Bu LPG’li motor özelliği benzinliye göre daha iyi performans sergilemektedir. Bir saatte maksimum 188 km hıza ulaşabilen bu araç 11,8 saniyede 100 km hıza ulaşabilmektedir.

 

2022 Model Renault Clio 1.0 TCe X-Tronic 90 bg Motor Yorumu

Sürekli değişken otomatik vites olarak adlandırılan ve turbo motor özelliğine sahip 1.0 TCe X-Tronic 90 beygirlik motor performans açısından iyi sayılabilecek bir özelliğe sahiptir. Bu motor özelliğinde 142 tork bulunmaktadır. Aracın bir saatte ulaştığı maksimum hız 175 km iken 12,4 saniyede 0’dan 100’e çıkmaktadır. Bu motor özelliğinde 42 litrelik bir benzin deposu bulunmaktadır. Aracın 100 km’deki yakıt tüketimi ise 5,2 litre civarındadır.

 

2022 Clio Modelinde Yer Alan Lastik ve Jantlar

  • Icon 1.0 TCe X-Tronic 90 beygir: 185/65 R15 – 195/55 R16 – 205/45 R17

  • Touch 1.0 TCe X-Tronic 90 beygir: 185/65 R15 – 195/55 R16 – 205/45 R17

  • Touch 1.0 TCe ECO LPG’li 100 beygir: 185/65 R15 – 195/55 R16

  • Joy 1.0 TCe ECO LPG’li 100 beygir: 185/65 R15 – 195/55 R16

  • Touch 1.0 TCe 90 beygir: 185/65 R15 – 195/55 R16

  • Joy 1.0 Sce 65 beygir: 185/65 R15 

Standart ve opsiyonel olarak kullanılabilecek jant seçenekleridir.

 

Renault Clio 2022 Modelinde Performans

1.0 Sce 65 bg – 1.0 TCe 90 bg – 1.0 TCe ECO 100 bg – 1.0 TCe X-Tronic 90 bg (Sırasıyla)

Maximum hız (km/saat): 160 km – 180 km – 188 km – 175 km

0 – 100 km/s hızlanma (saniye):  17,1 saniye – 12,2 saniye – 11,8 saniye – 12,5 saniye

Clio’da Kaç Litrelik Bir Yakıt Deposu Bulunmaktadır?

Bu araçta 42 litrelik bir benzinli yakıt deposu bulunmaktadır. Ayrıca 1.0 TCe ECO LPG’li 100 beygirlik motorlarda ise 42 litrelik benzinli yakıt deposunun yanında 32 litrelik bir LPG tankı da bulunmaktadır.

LPG’li Renault Clio Nasıl Bir Araçtır?

Aracın en çok beğenilen modelleri LPG’li olanlardır. Hem yakıt tasarrufunda gösterdikleri inanılmaz oranlar hem de performans açısından benzinli modellerden daha iyi olmaları LPG’li Clio modellerini bir adım daha öne çıkarmaktadır. Yakıt tasarrufuna bakarsak bu araç LPG’li motorlarda ortalama 7 litre yakıt tüketmektedir. Yani 25 TL’ye 100 km yolu rahatlıkla gidebileceksiniz.

Clio 2022’de Bagaj Hacmi Ne Kadar?

Hatchback modeller içerisinde ülkemizde en çok satılan binek otomobil özelliğini son üç yıldır kimseye kaptırmayan Clio, kullanışlı bir bagaj hacmi de sınmaya devam etmektedir. Clio modelinde 391 litrelik bir bagaj hacmi bulunmaktadır. Arka koltuklar yatık durumdayken bu alan 1.069 litreye kadar çıkabilmektedir.

2022 Renault Clio Modelinde Aksesuar Olarak Neler Alınabilir?

Aracı tasarım açısından daha güzel görünmesini sağlamak, araçta daha kullanışlı bir alan oluşturmak için Renault bu model için birçok aksesuar sunmaya devam etmektedir. İşte, sürüş keyfinizi artıracak ve araç içindeki yaşam alanınızı genişletecek önemli aksesuarlar:

  • Kapı altı aydınlatması

  • Çizilmelere karşı gövde koruma paketi

  • Krom kaplı dikiz aynası kapakları

  • Sportif pedallar

  • Bagaj koruma aparatı

  • Işıklı Clio yazılı kapı eşikleri

  • Bagaj kapasitesini artıran tavan rayları

  • Renault port bagaj

  • Katlanabilir ve eğilebilir bisiklet taşıyıcısı

  • Katlanabilir çeki demiri

  • Köpekbalığı anten

  • Ön kol dayama, kablosuz şarj cihazı

  • Ön ve arka park sensörleri

2022 Renault Clio Kullanıcı Yorumları

Mücahit Caner:

Aracın en boş paketi olan Joy 1.0 Sce 65 beygirlik motor kullanıcıları en çok aracın hantal olmasından şikâyet etmektedirler. Düşük performans özelliğine sahip bu motor beklentilerin altında bir performansa sahiptir. Özellikle kullanıcılar bu motoru kesinlikle tavsiye etmemektedir. Aracın diğer motor seçenekleri ise son derece iyi görünüyor. Diğer motorlarda turbo motor özelliği bulunduğu için son derece konforlu bir hale gelmektedir.

Ömer Aksungur: 

Touch 1.0 TCe ECO LPG’li 100 beygirlik motor donanımına sahip aracı satın aldım. Özellikle yorumları okuduktan sonra hem performans hem de yakıt tüketimi açısından iyi olduğunu öğrendim. Aracın test sürüşlerine de katılarak aracı yakından gördüm. Turbo LPG’li bir motora sahip olan bu araç beklentilerinizi karşılayabilecek özelliklere sahiptir. Orta paket olarak geçmektedir. Araçtan gayet memnunum. 200 bin TL’ye aldım. Böyle bir bütçeyle Astra Sedan 1.4 turbo motor özelliğine sahip 2019 ya da 2020 model de alınabilirdi. Şimdi olsa kesinlikle Astra Sedan 2019 1.4 turbo motor alırdım.

Gökhan Yoldaş

Icon 1.0 TCe X-Tronic 90 beygirlik paketi satın aldım. 245 bin TL ödedim. Özellikle otomatik vites tercihimdi. Hem eşim hem de ben kullanıyorum. Özellikle İstanbul trafiğinde sürekli dur kalk yaparken vites değiştirmekten bıktım. Bundan dolayı da otomatik vitesi tercih ettim. Son derece kullanışlı bir araçtır. Turbo benzinlidir. Şehir içinde 6,5 – 7 litre arasında yakıt tüketmektedir. Araca opsiyonel olarak eller serbest park destek paketi ve navigasyon paketi de ekledim. Son derece güzel bir araç haline geldi. Son derece memnunum, herkese tavsiye ederim.

Eren Hayone

İşim gereği sürekli araç kullanmaktayım. Yani araçtan inmeyen bir insanım. Bundan dolayı da araç evim haline geldi. Bundan dolayı da ince eleyip sık dokuduktan sonra Joy 1.0 Sce 65 beygirlik Clio modelini aldım. Araç çok kötü çıktı. Yani tasarımı falan iyi de performansı çok kötü. Çok hantal bir araç. Kimseyi sollayamıyorsunuz. Hele yokuşta önünüzde kamyon varsa kafanızı dahi çıkarmayın. Keşke üst paketlerden birini alsaydım. Onlar turbo motora sahiptiler.

Renault Clio Uzman Yorumu

Yapılan test sürüşleri ve kullanıcılardan alınan geri dönütler vasıtasıyla şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Clio modeli Türkiye’nin en çok tercih edilen ve 50 bine yaklaşan satış oranlarına sahip Hatchback modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Aracın bu kadar çok tercih edilmesinde elbette fiyatlarının halen alınabilir seviyelerde olmasıdır. Ayrıca şehir içi kullanımda insanların giderek Hatchback modellere yönelmesi ve Renault tarafından sunulan sıfır araba kampanyaları çerçevesinde sunulan fırsatlarla Clio modelinin satışları da giderek artmaktadır.

Özet olarak şunu söylemek gerekirse kullanıcılardan alınan geri bildirimler ve yaptığımız test sürüşleri neticesinde Clio 2022 modelinin en boş paketi olan Joy 65 beygirlik motorlu aracı satın alınabilecek bir model değildir. Son derece hantal ve performansı düşük bir araç olması açısından tercih edilmemektedir. Turbo benzinli ve turbo LPG’li modeller ise son derece keyifli bir sürüş sunmaktadır. Özellikle otomatik vitesli araç arayanlar için de bu model kullanışlı ve konforlu bir vites seçeneği gösteren değişkenli otomatik vitesli Clio modellerini satışa sunmaya devam ediyor.

Bu ilana benzer arama terimleri: