2024 KIA CERATO TEKNIK ÖZELLIKLERI VE FIYATLARI

Kia’nın piyasaya sürdüğü tek sedan modeli olarak dikkatleri üzerine çeken araçlarından bir olarak karşımıza çıkan Kia Cerato, 2024 yılının Ocak ayından itibaren satışa sunulmaya başlandı. 7 farklı renk opsiyonuna sahip bu C segment sedan modeli otomatik şanzımanlı iki farklı model seçeneğiyle satışa sunulmaktadır. 1.6 litrelik bir motor ile satışa sunulan 2024 Kia Cerato aracında Elegance ve Prestige olmak üzere iki farklı donanım paketi mevcuttur. Atmosferik bir motor ile satışa sunulan bu araç önden çekişli 6 ileri otomatik şanzıman özelliğiyle satışa sunulmaktadır.

1591 cc silindir hacmi ve 4 silindir adetine sahip olan bu atmosferk beslemeli benzinli motor yakıt tüketiminde yüksek değerlere sahiptir. Özellikle yaptığımız test sonuçlarında aracın şehir içi yoğun trafikteki düşük hızlarda 10 litreyi geçen bir tüketime sahip olduğunu gördük. Ancak bu araç atmosferik bir motora sahip olduğu için LPG’ye tam uyum sağlayan bir araçtır. Özellikle Prins ve Landi Renzo marka LPG sistemleri takıldığında yakıt tüketimi açısından son derece iyi sonuçlar verdiğini görmekteyiz. Aracın yüksek hızlardaki tüketim değeri ise 6 litre olup 50 litrelik bir yakıt deposuna sahiptir.

2024 Kia Cerato sedan modelinin motor özelliklerini incelediğimizde iyi denilebilecek bir performans değerine sahiptir. Özellikle Renault Megane, Toyota Corolla, Ford Focus gibi araçlarla kıyaslayabileceğimiz bu araçta 128 beygirlik bir motor bulunmaktadır. 11,6 saniyede sıfırdan 100 kilometre hıza çıkabilen bu aracın azami torku ise 154 NM olarak test edilmiştir. Araçtaki maksimum hız ise saatte 195 kilometredir. Performans değerleri açısından Toyota Corolla’ya benzer bir performans değerine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Kia Cerato 2024 Fiyat Listesi

  • Cerato Elegance 1.6L 128 PS Otomatik: 1.290.000 TL

  • Cerato Prestige 1.6L 128 PS Otomatik: 1.440.000 TL

 

Kia Cerato 2024 modelleri özellikle geniş bir iç mekân özelliğine sahiptir. Aracın bagaj alanı da 502 litre olup son derece kullanışlıdır. 1220 kg boş ağırlığa sahip olan bu araç önemli donanım seçenekleriyle alınabilecek sıfır sedadn modellerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kia Cerato 2024 yılında da alınabilecek seçenekler arasında yer almaktadır. Ancak C segment sedan araçlar arasında özellikle Fiat Egea, Megane, Corolla ve Focus gibi araçlara nazaran ikinci planda kalan bu araç bu modellere göre daha az tercih edilmektedir.

Özellikleri ve LPG takılması halinde düşük bir yakıt tüketimine sahip olması açısından tercih edilebilecek modeller arasında yer alan Cerato, yenilenen tasarımıyla da göze hoş gelen bir araçtır. Siz de bu yenilikleri yakından incelemek için Kia bayilerine uğrayabilirsiniz.

Bu ilana benzer arama terimleri: