2022 TOYOTA COROLLA HATCHBACK FIYAT LISTESI VE ÖZELLIKLERI

Ülkemizde en çok satılan otomobil modeli olan Corolla, 2022 yılında da bir önceki yıl satışa sunduğu Hatchback modelinin üretimine devam ediyor. 2022 yılında ülkemizde de satışa sunulan HB modelinin tüm detaylarını sizler için araştırdık. Özellikle benzinli ve Hybrid motor seçenekleriyle satın alınabilecek olan bu araç son derece önemli özelliklere sahip araçlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Toyota Corolla Hatchback benzinli motorlarda 1.2L motor hacmine sahiptir. Araç hem benzinli hem de hibrit motor seçeneklerinde Multidrive S denilen sürekli değişken otomatik vites seçeneğiyle satışa sunulmaktadır.

Corolla HB modelinde 50 litrelik bir yakıt deposu bulunmaktadır. Aracın 100 km’deki ortalama tüketim değeri ise 7 litre civarındadır. Ayrıca araçta 116 beygirlik bir güç üreten bir motor bulunmaktadır.

Yeni Corolla HB modelinde 8 inç multimedya sistemi, bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı, USB girişi, akıllı telefon entegrasyonu gibi son derece ilgi gören teknolojik donanımlar bulunmaktadır.

2022 Toyota Corolla Hatchback Fiyat Listesi

  • Corolla HB 1.2 Turbo Dream Multidrive S: 439.500

  • Corolla HB 1.2 Turbo Dream X-Pack Multidrive S: 458.350

  • Corolla HB 1.2 Turbo Flame Multidrive S: 451.600

  • Corolla HB 1.2 Turbo Flame X-Pack Multidrive S: 485.150

  • Corolla HB Hybrid Dream e-CVT: 466.450

  • Corolla HB Hybrid Dream X-Pack e-CVT: 480.850

  • Corolla HB Hybrid Flame e-CVT: 477.000

  • Corolla HB Hybrid Flame X-Pack e-CVT: 492.000

  • Corolla HB Hybrid Passion X-Pack e-CVT: 520.800

Bu aracın maksimum hızlanma seviyesi saatte 195 km’dir. Araç 0’dan 100’e ortalama 10 saniye gibi kısa bir sürede çıkmaktadır. Özellikle şehir içi kullanıma uygun modellerin başında gelen bu araç çok yüksek bir performans gösteren araçlardan biri olmasa da standart bir performans özelliğine sahip alınabilecek araçlardan biridir.

Bu modelin en büyük rakibi olan Astra HB modeline göre performans açısından daha düşük değerlere sahiptir. Ancak sorunsuz bir motor özelliğiyle sıkıntı oluşturmayan bir otomatik vites özelliğiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir.

Araçta konforu artırabilecek birçok detay bulunmaktadır. Özellikle çift bölgeli otomatik klima, anahtarsız çalıştırma sistemi, geri görüş monitörü, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, direksiyondan kumandalı şerit takip uyarı sistemi, direksiyondan kumandalı gösterge ekranı, direksiyondan kumandalı cep telefonu bağlantısı, direksiyondan kumandalı sesli komut sistemi gibi özel donanımlar bulunmaktadır.

2022 Corolla HB modelinde ayrıca 7″ renkli TFT ekran, kablosuz şarj ünitesi, klimada ECO mod seçeneği, direksiyondan hız sabitleme sistemi, tek dokunuş fonksiyonlu elektrikli camlar, akıllı giriş ve çalıştırma sistemi, yağmur ve arka park sensörü gibi donanımlar da mevcuttur.

Bu ilana benzer arama terimleri: