2024 KIA RIO HATCHBACK FIYATLARI VE ÖZELLIKLERI

Ülkemizde satışa sunulan en uygun fiyatlı hatchback sıfır otomobil modelleri arasında yer almaya devam edem Kia Rio, 2024 Ocak ayından itibaren satışa sunulmaya başlandı. Kia markasının en küçük üyesi olan Rio, iki farklı versiyona ve 6 farklı renk seçeneğine sahip bir araçtır. Araçta Alp Beyazı, Duman Mavi, Mercan Kırmızı, Saten Gri, Galaxy Siyah ve Spor Mavi renk opsiyonları bulunmaktadır. Kia Rio 2024 modelleri EuroNCAP tarafından yapılan kaza test sonuçlarından beş yıldız almıştır. Araç bu testlerde yetişkin yolcu güvenliğinden %93, çocuk yolcu güvenliğinden ise %84’lük son derece iyi puanlara sahiptir.

2024 Kia Rio tüm versiyonlarda önden çekişli 6 ileri otomatik vitesli bir şanzıman ile satışa sunulmaktadır. Turbo benzinli bir motora sahip olan bu araçta 1368 cc silindir hacmine sahip bir motor bulunmaktadır. 100 HP beygir gücü ve 133 Nm azami tork özelliğine sahip olan 2024 Kia Rio modelinin maksimum hızı 183 km, 0’dan 100 kilometreye çıkma süresi ise 12,9 saniye olarak test edilmiştir. Araç özellikle uygun fiyat politikasıyla satışa sunulan modeller içerisinde son derece iyi bir performansa sahip motor özelliğiyle satışa sunulmaktadır.

2024 Kia Rio yakıt tüketimi açısından özellikle şehir içindeki düşük hızlarda ne yazık ki yüksek bir benzin tüketimine sahiptir. Standart ölçümlerde 8,2 litre gibi bir tüketim değerine sahip bu araç çoğu zaman yoğun trafikte 9-10 litre arasında bir yakıt tüketimi gösterebilmektedir. Aracın yüksek hızlardaki (110-120 km) yakıt tüketimi ise 5 litre olarak test edilmiştir. 45 litrelik bir yakıt deposuna sahip bu aracın karma tüketim değeri ise 6,2 litredir.

Kia Rio 2024 Fiyat Listesi

  • Rio Hatchback Cool 1.4L 100 PS Otomatik:

  • Rio Hatchback Elegance Konfor 1.4L 100 PS Otomatik:

 

Cool ve Elegance Konfor olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulan bu araç tüm modellerde otomatik vites ile satışa sunulmakta olup aracın manuel vitesli seçenekleri bulunmamaktadır. Kompakt bir yapıya sahip olması açısından özellikle yoğun trafiklerde son derece keyifli bir kullanım sunan 2024 Rio modeli uygun fiyatlı olması açısından da alınabilecek araçlardan biri olarak tercih edilebilir. Tasarım açısından da göze hoş gelen özelliklere sahip olan ve iç mekan teknolojisiyle de dikkatleri üzerine çeken bu aracın test sürüşlerine katılmak için Kia satış noktalarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bu ilana benzer arama terimleri: